Download gratis E-book ‘Help Pieter is weg!’

E-Book PDF versie | | E-Book ePUB versie

DOEL VAN DIT BOEK

Omdat het mijn bedoeling is zoveel mogelijk mensen te bereiken om de vermiste katers Pieter en Bink alsnog terug te vinden, heb ik besloten dit boek gratis via Internet aan te bieden. Tevens wil ik mensen die net als ik een dier kwijt zijn geraakt hiermee laten weten dat zij niet alleen staan in hun gemis. Het is niet niks om een huisgenoot te verliezen.

cover help pieter is weg, vermiste katers

INHOUD BOEK

Als een donderslag bij heldere hemel verdwijnt plotseling de witzwarte kater Pieter. De zoektocht begint hoopvol, maar wordt al snel moeilijker en wanhopiger. Veel mensen denken hem te hebben gezien op verscheidene plekken. Nog geen drie weken later verdwijnt ook de helemaal zwarte pleegkater Bink.  Dit lijkt geen toeval meer. Wat kan je doen als twee dieren zomaar van de aardbodem lijken te zijn verdwenen. Gelukkig is er veel hulp bij het zoeken, maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt het zoeken steeds hopelozer.
De hoofdpersoon uit het boek voelt zich als speelbal heen en weer geslingerd vanaf de dag dat Pieter verdween. Gelaten wachten bij de telefoon voor nieuwe tips; zoektochten in allerlei buurten; gemangeld tussen hoop en wanhoop; de woede over vermeende kwade opzet. De radeloosheid, en de vele vragen: Wat is er met Pieter en Bink gebeurd? Heeft iemand hen wat aangedaan? Wat kan hij doen om hen terug te vinden, hen weer veilig thuis te krijgen?
Het boek laat ook zien hoe een redelijk geciviliseerd mens, door zo’n gebeurtenis kan verworden tot een woedend, irreëel persoon en de lange tijd dat het duurt om zichzelf weer terug te vinden. 

 


Tip om kat weer op de bak te krijgen:

Kost geen geld, wel tijd. Houdt goed in de gaten wanneer de kat naar zijn bak gaat en geef hem, als hij eraf komt een beetje eten dat hij heerlijk vindt. Houdt dit vol. Naar zijn bak gaan betekent dan voor hem iets lekkers krijgen. Mijn kater Pieter ging vaak eventjes op zijn bak zitten of piste in etappes om (meer) lekkers te krijgen. Geef het. De bak wordt zo aantrekkelijk voor hem.

ANDERE BOEKEN VAN ROB KEYZER, waaronder een roman en twee gratis gedachten- en gedichtenbundels vindt u onder Extra

 

VERBETEREN VAN ZORG VOOR DIEREN

binkie logo2, vermiste katers

Download het volledige artikel

Na het verdwijnen van Pieter kwam ik erachter dat de Dierenbescherming in Nederland geen organisatie is met afdelingen in de regio’s, zoals ik tot dan toe had gedacht, maar dat deze uit veelal autonoom werkende lokale clubs bestaat. Veel asielen zijn door de Landelijke Dierenbescherming niet eens erkend.

Een dierenbescherming waar alle lokale en regionale verenigingen bij aangesloten zijn, zou de zorg voor en het welzijn van dieren verbeteren doordat op landelijk niveau het belang van dieren vertegenwoordigd kan worden. Men streeft vanuit de Landelijke Dierenbescherming naar meer eenheid maar er zijn veel asielen die niet aan de regels van de Landelijke Dierenbescherming voldoen. Een gemeente bepaalt zelf met wie zij in zee gaat voor de opvang van dieren binnen haar gemeentegrenzen. Zo kan een gemeente een asiel steunen en voor zich laten werken die niet voldoet aan de eisen van de Landelijke Dierenbescherming. Dit lijkt de wereld op z’n kop.  Door de eisen van de Dierenbescherming bepalend te maken zou het niet meer voorkomen dat een asiel niet erkend is. De Landelijke Dierenbescherming zou de partij zijn waar men een aanvraag dient in te dienen om een asiel te starten. Een gemeente zou dan dienen na te gaan of de partij die binnen haar gemeentegrenzen een asiel wil opzetten aangesloten is en erkend wordt door de Landelijke Dierenbescherming.  Zo krijgt iedereen duidelijkheid over de status van een asiel. Ook zou er minder langs elkaar heen gewerkt worden. Nu kan een niet erkend asiel er eigen regels op nahouden.  Samenwerking komt alle dieren ten goede omdat misstanden door een overkoepelende organisatie beter kunnen worden aangepakt.
Als er meer samenwerking is, is dat in het belang van dieren. Samenwerking zou ook het welzijn van medewerkers van de vele dierenbeschermingsclubs ten goede kunnen komen. In het artikel zet ik een aantal belangrijke punten op een rij.

Lees het hele artikel en geef uw commentaar of uw eigen idee om het welzijn van dieren te vergroten.